begrijpelijketaalcolloquium20052016_0De KU Leuven, afdeling Brussel en de Vlaamse Juristenvereniging organiseren voor het eerst een colloquium over begrijpelijke rechtstaal.

Bureau Klare Taal geeft er de workshop over niet-procedurele teksten (juridische adviezen, algemene voorwaarden, contracten, brief, e-mail…). 

Ik doe dit samen met Bart Theys, Chief Legal Advisor bij de KBC Group, Saskia Mermans en Lieve Vandoorne van het Instituut voor Bedrijfsjuristen en Carolien Oosterlinck, taalambtenaar van de Stad Gent.

Het colloquium is bedoeld voor bedrijfsjuristen, advocaten, overheidsjuristen, magistraten, gerechtsdeurwaarders én voor juridische professionals in spe. Het vindt plaats op vrijdag 20 mei in Brussel.

Bondig programma-overzicht

Starten doen we met Keynote Speaker Elisabeth de Stadler, advocate in Kaapstad en stichtend directeur van Novation Consulting.

Daarna neemt u deel aan de interactieve workshops die u vooraf kiest uit dit programma. De workshops worden gegeven door klaretaalexperten, samen met bedrijfsjuristen, overheidsjuristen, advocaten en magistraten.  

Verder volgt u een levendig debat over begrijpelijke rechtstaal met:

  • Bart Willockx, voorzitter rechtbank eerste aanleg Antwerpen
  • Jeroen Van Nieuwenhove, staatsraad (Raad van State, afdeling Wetgeving) 
  • Prof. em. dr. Hélène Casman, ere-notaris, VUB, plaatsvervangend vrederechter
  • Prof. dr. Karl Hendrickx, UA en KU Leuven
  • Jan Hautekiet, VRT (Heerlijk Helder-campagnes)

Het slotwoord is aan minister van Justitie Koen Geens.

>> Ontdek het volledige programma & schrijf u in

Share This