masMAS, de financiële controleur van de welvarende Aziatische stadstaat Singapore, verdraagt niet langer ‘bad writing’ in prospectussen. Een prospectus is een document met vooral juridische informatie over beleggingsproducten. Informatie die de financiële instelling aan de potentiële belegger móet meedelen als ze nieuwe beleggingsproducten uitgeeft.

Volgens MAS is dat soort informatie de voorbije jaren almaar langer, technischer én ingewikkelder geworden. Daarom stelde MAS recent richtlijnen op, die de  financiële instellingen moeten aanzetten om begrijpelijk te schrijven.

” Een prospectus moet die informatie bevatten die beleggers en hun adviseurs nodig hebben om een weloverwogen beslissing te nemen over een financieel product”, vindt MAS. “Bovendien moeten banken leren schrijven met de particuliere belegger voor ogen, want die heeft het meest nood aan duidelijke informatie.” 

> Klik verder naar het voorstel op de MAS-website (Public Consultation on Guidelines on Good Drafting Practices for Prospectuses).

Bron: The Straits Times/business

Share This